EHBO en reanimatie cursussen

  • Vanwege het Corona virus COVID-19 zijn al onze cursussen tot nader order opgeschort.
  • Persoonlijke afspraken zullen worden vervangen door E-consultig online.
Wij geven EHBO en Reanimatie cursussen via de Emergency First Response organisatie.

Voor bepaalde doelgroepen kunnen wij ook EHBO en Reanimatie cursussen van de NIKTA organisatie geven. Deze cursusen geven wij ook als EHBO en Reanimatie gedeelte van de BHV bij bedrijven, gastouderbureaus, kinderdagverblijven, verenigingen en op scholen.

Emergency First Responder cursus (EFR) In deze cursus leer je op een leuke, ontspannen en praktische manier hoe je moet reageren op medische noodgevallen, wat erg nuttig kan zijn in je dagelijkse leven. Je leert om Eerste Hulp te verlenen bij ongevallen en acute ziektes. Deze Eerste Hulp bestaat uit:

Primaire zorg: (het uitvoeren van levensreddende handelingen ) Secundaire zorg: Het leren werken met een defibrillator is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt, omdat er steeds meer defibrillatoren in openbare gebouwen aanwezig zijn. Met het halen van je EFR brevet hebben duikers gelijk aan een voorwaarde voldaan om aan de Rescue Diver en Divemaster cursus te kunnen beginnen.

Het EFR brevet is 2 jaar geldig. Men kan het geldig houden door binnen die 2 jaar een EFR update te doen. In deze update worden de Primaire zorg vaardigheden herhaald en opgefrist.

Cursusdata zijn op dit moment nog niet bekend maar aarzel niet om contact met ons op te nemen.