Kinder EHBO

Kinder EHBO en Reanimatie cursussen van Emergency First Response en NIKTA.

  • Vanwege het Corona virus COVID-19 zijn al onze cursussen tot nader order opgeschort.
  • Persoonlijke afspraken zullen worden vervangen door E-consultig online.
Deze cursussen zijn bedoeld voor, aanstaande ouders, ouders van opgroeiende kinderen, leerkrachten, kleuterleidsters, gastouders, mensen die werken in de kinderopvang en voor iedereen die het belangrijk vindt om op een adequate manier te kunnen handelen, wanneer hij of zij een kind ziet dat onmiddellijk eerste hulp nodig heeft.

De procedures bij het verlenen van eerste hulp en het reanimeren bij kinderen van 0 tot 8 jaar en zuigelingen zijn namelijk anders dan bij volwassenen. Vandaar dat hiervoor een aparte cursus is samengesteld.

De Kinder EHBO cursus bestaat uit levensreddende handelingen (CPR), tweede beoordeling en Automatische Externe Defibrillator (AED). De cursist wordt geleerd wordt om eerste hulp te verlenen aan gewonde of zieke kinderen (van 1 tot 8 jaar) en aan baby's jonger dan 1 jaar. Je leert over de medische noodsituaties die voor kinderen gelden en waarom deze verschillen van die van volwassenen. De cursus behandelt ook het belang van het inzicht krijgen in de basis noodsituaties van kinderen, het emotionele aspect van het zorgdragen voor kinderen, de aanvullende hulp bij kinderen en het voorkomen van algemene verwondingen en ziekten bij kinderen.

Na de cursus kunnen de deelnemers een EFR of NIKTA Certificaat krijgen. Het NIKTA certificaat is goedgekeurd door het ministerie van OCW voor gastouders.

Cursusprijzen: op aanvraag.

Planning CFC cursussen: op aanvraag.

Wij kunnen deze cursussen ook op locatie in bijvoorbeeld uw bedrijf of gastouderbureau geven. Vraag vrijblijvend een offerte hiervoor aan.